mutluluk samimiyette saklıdır aslında


     Samimiyet, insan ilişkilerinde temel taşlardan biridir benim için.Samimiyet dediysem de öyle senli benli olma durumunu kastetmiyorum.Mesela söylediklerimizle yaptıklarımızın tutarlı olması samimiyettir benim için.Ya da bunun gibi şeyler...

 

 

 

      Allah “Samimi olan kullarım kurtulur.”demiştir.İslami açıdan da bu denli önemli bir şeydir samimiyet.İnsanoğlu nasılsa öyle görünmeli,yapmacık olmamalı.Olmadığı başka biri gibi görünmemeli,kalbinden nasıl geliyorsa öyle davranmalıdır.Davranışlarımız içimizden geldiği gibi duru olmalıdır.Samimiyet ile pek çok şeyler elde edildiği gibi; samimiyetsizlik ile de pek çok kayıplara maruz kalır insan.

 

 

 

       İnsanları kırmamalıyız,kandırmamalıyız,küçümsememeliyiz.Her zaman bize nasıl davranılmasını istiyorsak biz de karşımızdaki insana öyle davranmalıyız.Bunlar samimiyetin ve içtenliğin bir parçasıdır çünkü. 

 

      Mesela bayramda veya bir başka günde  ağzımızın kenarıyla öpmemeliyiz insanları,büyüklerimizin eline çenemizi sürüp,öpmüş gibi yapıp geri çekmemeliyiz kafamızı samimietimizle öpüyorsak tam öpmeliyiz.Birisine sarıldık mı tam sarılmalıyız,birisine gülümsedik mi tüm samimiyetimizle parlamalı o gülümseme.Gözlerimizle,gülüşümüzle karşımızdakine geçmeli samimiyetimiz.Bu şekilde daha güzel görünür hayat insana,mutluluk samimiyette saklıdır aslında :))

 


 

 

Samimiyet ile ilgili söylenmiş sözler; 

-Samimiyet cennete götüren yoldur. (Mencuis)

-Eğer söz söyleyen adam, söylediği şeye samimiyetle inanıyor ve samimiyetle anlatıyorsa, taşlardan mavi çimen çıkardığını iddia etse de, kendisine inanacak kimseler bulunur.(Dale Carnegie)

-Bir şeye samimiyetle inanan insan, yalnız menfaatlerinin kılavuzluğu ile ilerleyen doksandokuz kişiye bedeldir.(John Stuart Mili)

-Samimiyetin dili yoktur, o gözlerden anlaşılır.(Mustafa Kemal Atatürk)  

-Sevgi,güven,ilgi; toplanın samimiyet geliyor..(Mehmet Deveci)

      

    

 

     

 

      


    

Yorumlar

  1. bloğunuza geldim ve takip listeme ekledim. Sizi de kendi blog sayfamda görmek beni mutlu eder. Sevgilerimle...http://bilgicellim.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar